N. Fejérváry Gergő

A béke Jázminja

A béke Jázminja

Körtét, de almát, diót és főleg szőlőt ültetni hit kérdése. Hité a jövőben, a jövő értelmességében. Negyven szüret egy emberi élet, úgy tartják, ennyit rendeltek az égiek a nagy műre.
Szöllőhegyi nagypéntek (Passió és kuplé)

Szöllőhegyi nagypéntek (Passió és kuplé)

2010. április 2-án, nagypénteken ezt az utat választottam. Keresztútnak. Addigra már alig maradtunk a hegyen, a megannyi présház hajdan volt borok kriptája, a meredő karórengeteg rég elkopott szőlőtövek kopjafás temetője lett. Ezek voltak stációim.
Lángelmék és előítéletek

Lángelmék és előítéletek

Szégyenteljesebben még nem semmisült meg bennem előítélet. A borásszal beszélgetek. A borásszal, aki a Napa-völgy egyik csúcsborászatában (is) tanulta a szakmát, és aki a borászatra mint művészetre tekint.
Hatás-vadászat Cézanne-tól a terroirig

Hatás-vadászat Cézanne-tól a terroirig

Elfelejtjük: a talaj mindig csak lehetőség, nem tesz velünk semmit; mi teszünk vele, ha akarunk – s ha akarunk, az az agrikultúra (ha úgy tetszik: terroir). Századok kínálta lehetőség persze, nem csekélység, de mindig a ma válasza teszi azzá, ami.
Visszatérés a Paradicsomba

Visszatérés a Paradicsomba

Kétszáz tő Furmint. Ha pontosabb akarok lenni, százhatvanvalamennyi. Ennyire bárki képes, higgyék el nekem. Ha van még olyan, hogy középosztály, ez lenne a dolga.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg