A WHO szerint az általuk jóváhagyott vakcinák minden mutáns ellen védenek

A WHO szerint az általuk jóváhagyott vakcinák minden mutáns ellen védenek

Oltáshoz készíti elő az asszisztens a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 17-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott valamennyi vakcina véd minden koronavírus-variáns ellen – közölte csütörtökön a világszervezet, mindazonáltal óva intette az európaiakat attól, hogy elővigyázatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.

Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok – különösen az Indiából kiindult új variáns – állandó fenyegetése miatt – jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Az MTI idézi Catherine Smallwoodot, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetőjét, aki hangsúlyozta, hogy az Indiából kiindult variáns veszélyessége még nem ismert, és a járványnak még messze nincs vége.

A WHO adatai szerint a Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben az utóbbi egy hónapban 60 százalékkal – 1,7 millióról 685 ezerre – csökkent az új fertőzések száma.

– Biztató a tendencia, de továbbra is ébernek kell lennünk, mert ha újra nő a nemzetközi utasok száma, ha óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodni fog a járvány – figyelmeztetett Kluge.