Bangóné Borbély Ildikó szerint más ellenzékinek is gond lehet a diplomájával

Bangóné Borbély Ildikó szerint más ellenzékinek is gond lehet a diplomájával

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő összetép egy nemzeti konzultációs ívet napirend előtti felszólalása közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án (MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A diplomabotránya kirobbanása óta most először szólalt meg érdemben az MSZP-ből is eltávolított Bangóné Borbély Ildikó, mégpedig az Indexnek adott interjújában mondott furcsa dolgokat az ellenzékről.

Néhány hete derült ki, hogy bár nyilvános önéletrajza szerint Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, az egyetem szerint tanulmányi rendszerük archívumában semmilyen adat nem található róla. A botrány kirobbantása után a szocialista párttal elváltak útjaik és nincs is rajta a közös ellenzéki listán.

– Nem akarom a politikai közösségemet bántani, ezért csak annyit mondok, hogy az ellenzéki oldalon nem én vagyok az egyetlen, aki érintett ilyen ügyben – így fogalmazott arra a kérdésre, hogy vajon kinek és miért volt érdeke az ügyet kiszivárogtatni, hiszen eleve nem igazán volt esélyes, hogy a következő parlamentbe bekerüljön. Konkrét neveket ugyanakkor nem mondott, csak annyit tett hozzá, nem csak ő tud róla, hogy vannak ilyen ügyek.

Arra a felvetésre, miszerint ez sértődött vádaskodásnak is tűnhet, az egykori politikus azt a kérdést tette fel, hogy vajon miért épp most derült ki, hogy nincs diplomája. – Vajon rajtam vagy a szocialista párton akartak-e ütni egyet? Az elmúlt napok eseményeit figyelve egyértelműen kijelenthető, hogy az MSZP-re mért ütések elég tudatosak – mondta. Sőt, még azt is hozzátette, hogy az MSZP-t most még az ellenzéki szövetségen belül is mindenki gyengíteni akarja. – Azt is ki merném jelenteni, hogy nem mindenki játszik kormányváltásra – fogalmazott.

Bangóné Borbély Ildikónak feltették azt a kérdést is, hogy mi szükség volt rá, hogy diplomásnak tüntesse fel magát, erre azonban csak annyit mondott, hogy április 3-áig nem beszél erről az ügyről. Azt tudja, hogy elkövetett egy hibát és ezért vállalja a felelősséget.