Márki-Zay Péter: Fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak

Márki-Zay Péter: Fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak

Márki-Zay Péter a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kifejtette Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt közösségi oldalán, hogy mire gondolt, mikor azt mondta nemrég: „(...) azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”.

– Tisztázzuk, mielőtt még erre is százmilliókat költene közpénzből a propaganda: a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó. Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít – magyarázta gondolatait a politikus.

Hozzátette: „az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, de fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak. Mi, a demokratikus ellenzék tagjai a változást és a békét akaró tisztességes magyarokat képviseljük”.