„Limitált böjt” vagy „kiskapu” – Márki-Zay Péter negyven napig sanyargatja magát

„Limitált böjt” vagy „kiskapu” – Márki-Zay Péter negyven napig sanyargatja magát

Márki-Zay Péter sertéspörköltet kavar. Forrás: a miniszterelnök-jelölt Youtube-csatornája.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy bográcsozásra látogatott el a hétvégén az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség miniszterelnök-jelöltje, melyről videó is készült.

Itt a vendéglátó hozta szóba, hogy ugyan bográcsos sertéspörkölttel készültek gulyásos módra, de Márki-Zayra külön főztek, mivel korábban úgy értesültek, hogy a kormányfőjelölt tartja a katolikusok húsvét előtti böjtjét, a negyven napos húsmegvonással járó önmegtartóztatást. Ezt Márki-Zay megerősítette a videóban, illetve hozzátette, hogy alkoholt sem fogyaszt ezen időszakban.

A hódmezővásárhelyi polgármester ezen felül megosztotta azt az elméletét is, hogy ő a böjt húsmegvonásra vonatkozó szabályát úgy értelmezi, hogy hús alatt az áruismeret tankönyv meghatározását veszi alapul, azaz „melegvérű állatok harántcsíkolt izomzatát”. Márki-Zay szerint így ebbe nem tartozik bele például a csirkemáj és a zsírszalonna, amit ő fogyaszt ebben az időszakban is. El is ismeri, hogy ez így egy „limitált böjt”.

A lapunk által megkérdezett katolikus plébános nem osztja a miniszterelnök-jelölt ezen elgondolását, a pap szerint ez inkább „kiskapuzásnak” minősíthető. Ugyanakkor azt is nyilatkozta nekünk a plébános, hogy a lényeg, hogy valami fontosról lemondjunk a böjtben. Ez egybecseng azzal, amit Márki-Zay Péter is mond a már idézett videóban, hogy „legyen valami kis kellemetlenség, amit az ember felvállal”.