Ollóval szurkálták és megütötték a Békementről kikísért dinoszaurusz jelmezes férfit

Ollóval szurkálták és megütötték a Békementről kikísért dinoszaurusz jelmezes férfit

Egy „provokátor” dinoszaurusz-jelmezben a a kilencedik Békemenet résztvevői között. (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beszámolt békemenetes élményeiről az a férfi, aki dinoszaurusz jelmezben ment a rendezvényre, és ott a rendőrök a tömegből kivezetve igazoltatták. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Instagram-oldalára azt írta a férfi: mikor megpróbált bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csinált egy képet egy kislánnyal, „de a békés tömeg akkor már elkezdet kirángatni/lökdösni a menetből (ami egyhelyben állt)”. – Próbáltam meggyőzni őket ilyen légből kapott érvekkel, hogy: „Ez egy Békemenet. Az MKKP eddig fideszesnek számított”. De mindhiába – idézte fel a történteket. 

Azzal folytatta, mikor már éppen talált magának egy kedves társaságot, akik felajánlották, hogy vigyáznak rá, a rendőrök odamentek hozzá és igazoltatták „ezzel valószínűleg az életemet, de a jelmezt mindenképp megmentve”. A rendőrök állítása szerint azt vetették a férfi szemére a több mint félórás igazoltatás során, hogy a gyülekezési törvény értelmében nem lehet arcot eltakarva részt venni a meneten, pedig az arca éppen, hogy kilátszott a jelmezből, erről fotót is mutatott:

– Nem baj, a jó katona parancsot követ és nem gondolkodik. A jó rendőr pedig olyan mint a katona, csak parancs nélkül – jegyezte meg. A jelmezes férfi végül így foglalta össze békemenetelése eredményét: „Két ollószúrás, két állas (jobbról és balról is), farok taposás, lökdösés, igazoltatás, egy magyar zászló és egy fideszes tábla. Felejthetetlen élmény volt”.

Arról, hogy a dinoszaurusz jelmezes férfit hogyan fogadták a Békemeneten, a Magyar Hang is beszámolt, cikkünk itt olvasható

Címkék: rendőrség, Békemenet