Sok napsütést hozhat a szombat, esőre már alig kell számítani

Sok napsütést hozhat a szombat, esőre már alig kell számítani

(Fotó: Anders Jildén/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton reggelre északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, az ország nagy részén kiderül az ég, de pára- és ködfoltok délnyugaton megjelenhetnek. Egyre inkább kelet, délkelet felé szorul vissza az összefüggő csapadék, másutt helyenként alakulhat ki záporeső, hajnalban már nem valószínű csapadék.

A napsütést főleg hazánk északi részén zavarják gomolyfelhők. A többnyire mérsékelt nyugati, északnyugati szelet élénk lökések kísérik, de késő estig az Észak-Dunántúlon erős lökések is lehetnek.

A hőmérséklet hajnalban többnyire 2 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos völgyekben gyenge fagy is lehet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között valószínű.

Az Időkép szerint szombaton már front nem lesz térségünkben, de a hideg reggel miatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák. Napközben a melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, dekoncentráltság, bágyadtság, migrén, szédülés is előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos tünetek, nyugtalanság, ingerlékenység is jelentkezhet. A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Címkék: időjárás