1100 katonánk fertőződött meg eddig koronavírussal

1100 katonánk fertőződött meg eddig koronavírussal

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár egyik katonája fertőtleníti a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik tantermét 2020. október 26-án (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már több mint 1100 katonánk van, aki megfertőződött koronavírussal, de 900 katonánk meg is gyógyult ebből a fertőzésből. A többiek abban a stádiumban vannak, hogy még nem lehet gyógyultnak nyilvánítani őket – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit FM Exkluzív című műsorában.

Egy héttel ezelőtt egy katona megfertőződött Koszovóban, az állapota leromlott, őt repülőgéppel azonnal hazahozták, azóta a Honvédkórházban kezelik, már stabil az állapota. „Nem csak itthon, de kint is figyelünk a katonáinkra” – jegyezte meg a miniszter. Hozzátette: nincs olyan katona, aki lélegeztetőgépen lenne.

Arról is beszélt, hogy a kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, ez az első lépcső, ennyi katonát kértek, amennyiben a kórházak még nagyobb segítségre tartanak igényt, tudnak plusz katonát biztosítani. Hétfőtől a katonák különböző intézmények őrzés-védését is ellátják: különböző nemzetiségek külképviseleteit, kormányzati épületeket is védeni fognak – mondta.