2019 második felében látogathat Magyarországra Putyin

2019 második felében látogathat Magyarországra Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart találkozójukat követõen a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén is felkeresi Magyarországot az orosz elnök – tudta meg a Népszava. A lap szerint egyelőre a látogatás napirendje és időpontja sem biztos: lehet, hogy már az év elején megtörténik, de a szeptember is elképzelhetőnek tűnik. Az informátor szerint az orosz félen múlik, mikor jön.

A Magyar Hang információi szerint ugyanakkor 2019 első félévében nem várható, hogy Vlagyimir Putyin elnöki repülőgépe Ferihegyen landol. Ennél valószínűbb egy nyár végi, vagy őszi időpont.

A Népszava úgy tudja, akár Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár menesztése is okot adhat a találkozóra. Így a beruházás késlekedése kapcsán a magyar kormány fel tudná mutatni a szakembert, mint fő felelőst. A lap egyébként úgy véli, jelenleg nincs olyan fajsúlyú ügy, ami indokolná a látogatást. Évek óta a meglévő gázszerződést hosszabbítgatjuk, Ukrajna ügyét pedig Orbán szerint a „Normandiai Négyeknek” kell megtárgyalniuk.

Nem tudni, miért menesztették Aszódit | Magyar Hang

Tegnap azonnali hatállyal felmentették Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt. A döntés mindenkit váratlanul ért, mert korábban nem volt hír arról, hogy kifogás merült volna fel munkájával kapcsolatosan. Sőt. Bár csak 2017 óta volt államtitkár, gyakorlatilag már három évvel korábban - miután 2014 januárjában Moszkvában Orbán és Putyin megkötötte az "évszázad üzletét" - felelős volt a paksi erőmű kapacitásfenntartásáért.

Az elmúlt időszakban a magyar és orosz vezető minden évben találkozott legalább egyszer, így annyira nem lepődhetünk meg, ha újabb vizitre kerül sor.

Putyin egyébként csütörtökön épp Szerbiába látogat, előtte pedig odaszólt párat a NATO-nak, illetve Nyugat-Európának.