Fekete-Győr András: Szükség lesz elszámoltatásra

Fekete-Győr András: Szükség lesz elszámoltatásra

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang / Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lesz a Momentumnak saját miniszterelnök-jelöltje, ha az ellenzék előválasztáson próbálja megtalálni Orbán Viktor kihívóját – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában a párt elnöke. Fekete-Győr András elárulta, neki személy szerint vannak-e miniszterelnöki ambíciói.

A Momentum elnöke múlt szombaton tartotta évértékelőjét, ahol többek között arról beszélt, hogy 2022-ben lesz vége a XX. századnak. A kormánypárti sajtó ugyanakkor attól volt hangos, hogy a rendezvényen a hátsó sorban foglalt helyet az egykori SZDSZ-es Bauer Tamás.

Fekete-Győr András lapunknak elárulta, mit keresett náluk a politikai veterán, ahogy azt is, tartják-e még a kapcsolatot mással is az SZDSZ-ből.

Hangsúlyos szerepet kap az ellenzéki pártok kommunikációjában, hogyan vágjanak neki a 2022-es országgyűlési választásoknak, egy közös listával, vagy inkább kettővel. A Momentum elnöke is elmondta véleményét, de beszélt arról is, hogy beállnának-e egy Dobrev Klára által vezetett együttműködésbe, illetve rejt-e kockázatot a Demokratikus Koalícióval való közös munka. – Nehéz ügy szerintem DK-s politikusként egységet kovácsolni, márpedig a korszakváltáshoz szükségünk van a jelenlegi kormánypárti szavazókra – mondta.

„Az ellenzék akkor rontja el, ha idén egy szót is arra veszteget, hány lista legyen" | Magyar Hang

– Polt Péter egyike lesz azoknak, akik felelni fognak alkotmányos és politikai bűneikért. Azt tehát várjuk ki, hogy hívják a legfőbb ügyészt a 2022-es kormányváltás után – mondta még egy esetleges kormányváltás utáni időszakról a Momentum elnöke.

Fekete-Győr András beszélt arról is, hogy bocsánatot kell-e kérnie Niedermüller Péternek, illetve nem tart-e az „összegyurcsányozódástól”. Kifejtette, hogy vannak-e olyan eszközök, amelyekkel elmozdítható posztjáról Polt Péter, illetve mit ért a „polgárháború” felszámolása alatt. Elárulta, hogy mikorra jöhet szerinte egy Momentum-kormány, de beszélt arról is, hogy neki személy szerint vannak-e miniszterelnöki ambíciói. Azt is elárulta, hogy Szél Bernadett a párt tagja lesz-e.

A Momentum elnöke elmesélte, miért gyülekeznek filantrópok a Momentum körül, egyáltalán, hogyan definiálja a Brüsszelben a liberális frakcióban ülő, itthon pedig mindenkivel összefogó pártját. Kiderül az interjúból, hogy mit tennének a klímavédelem érdekében, illetve hogy továbbra is úgy gondolja-e: a napelemparkokat atomerőműnek is szokták nevezni.

A Fekete-Győr Andrással készült interjúnkat elolvashatja a Magyar Hang február 7-én megjelenő 2020/6. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/6. számban? Itt megnézheti!