„A Pesti Srácok megsértette a YouTube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát”

„A Pesti Srácok megsértette a YouTube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője elmondta, múlt pénteken az egyik szerkesztőjük olyan videót töltött fel a csatornára zárt, nem publikus formában, amely tartalmazott egy gyerekpornós részt is.

„A You Tube zéró toleranciát gyakorol a gyermekeket szexualizáló vagy kizsákmányoló tartalmak iránt. Világos szabályaink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, gyorsan eltávolítjuk / bejelentjük az ilyen tartalmat, a kapcsolódó csatorna azonnali megszüntetése mellett. Ebben az esetben a Pesti Srácok megsértette a You Tube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát.” – a népszerű videomegosztó csatorna képviselője ezt a nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Lapunk február 7-én számolt be arról, hogy letiltotta a Pestisrácok.hu nevű kormánypárti oldal videócsatornáját a Youtube.com. Ennek következtében elérhetetlenné váltak az oldal feltöltött videói a videómegosztón.

A portál által készített képernyőfotón az szerepel, hogy „ezt a fiókot a You Tube közösségi irányelveinek megsértése miatt megszüntettük”.

A portál lépésének hátterében a „Nagy visszalépés a sajtószabadságnak, kis lépés a haladásnak” címmel megjelent, szarkasztikus publicisztika állhat.

Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője a 444-nek az eset kapcsán elmondta: múlt pénteken az egyik szerkesztőjük olyan videót töltött fel a csatornára zárt, nem publikus formában, ami tartalmazott egy gyerekpornós részt is.

Törölték a Youtube-ról a Pesti Srácok nevű kormánypárti oldal csatornáját | Magyar Hang

A PS ugyanis állítólag egy hazai – valamilyen nyomortelepen készített – pedofil amatőr videóról készített mozgóképes híranyagot, amibe illusztráció gyanánt belevágtak néhány másodpercet az eredetiből. Mind a szereplőket, mind a testtájakat felismerhetetlenné tették – állította Huth a 444.hu-nak – de a kényes téma ellenére fontosnak tartották volna, hogy az anyagukban szerepeljen egy részlet az eredeti videóból.

A PS az anyaggal Huth elmondása szerint egy pedofil bűncselekményt akart leleplezni, az eredeti videót pedig azonnal elküldte a rendőrségre.

Mivel a csatornájukat ezen videó feltöltése után nem sokkal szüntették meg plusz az anyagot továbbküldő szerkesztő privát Facebook-fiókját is letiltották a videó linkjének elküldése után, a PS-esek hivatalos indoklás híján erre az esetre gyanakszanak.

A You Tube több mint 100 ezer videót és 17 ezer csatornát törölt, amióta 2019 júniusában módosította a tartalmi irányelveit – derül ki a Theverge.com cikkéből.