Új nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor

Új nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A feltűnően jól értesült, Magyar Nemzet embléma alatt megjelenő kormánypárti napilap online kiadása a miniszterelnök beszédét követően már hozta is a hírt, hogy a zártkörű balatonfüredi Fidesz-frakciótalálkozón mit mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

A balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen újabb nemzeti konzultációt jelentett be a kormányfő. „Orbán Viktor véleménye szerint, a kormány az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét és közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét. Ez alkalommal fő témának a miniszterelnök azt a problémát fogalmazta meg, hogy egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál, ezért erről a magyar embereket is meg kell kérdezni” – írja a közelmúltban új főszerkesztőt kapott lap.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az emberek véleményét, a kormány tudni szeretné, hogyan vélekednek a magyarok az iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről – írja az magyarnemzet.hu.

A lap értesülései szerint a konkrétumokról Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a csütörtöki kormányinfó keretein belül.

Tompos Ádám kollégánk reagált is az újabb nemzeti konzultációra, villámjegyzetét itt olvashatják.

Induljon-e nemzeti konzultáció arról, hogy induljon-e békemenet? | Magyar Hang