Leállíthatják a ferihegyi reptérfejlesztéseket

Leállíthatják a ferihegyi reptérfejlesztéseket

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér (Fotó: Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új, a ferihegyi repülőtérre vonatkozó környezeti hatástanulmány kezdeményezéséről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A tanulmány elkészítéséig felfüggesztenék az összes reptéri fejlesztést – írta az Index.

A portál arról is beszámolt, hogy a végül egyhangúan meghozott döntést személyeskedő vita előzte meg. A Fidesz-frakció részéről felvetették, hogy álságos reptéri zajszennyezés elleni védekezésről beszélni akkor, amikor az egyik fővárosi bizottsági tag Londonból repül át mindig a bizottsági ülésre. Válaszként Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a miniszterelnök számos repülőútját hozta fel.

Az elmúlt években a turizmus fellendülésével jelentősen megnőtt a repülési forgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A megnövekedett légi forgalom, elsősorban annak jelentős zaj- és légszennyezése miatt ugrásszerűen növekedtek a lakossági panaszok.