Babák Mihály: Kutya bunkó voltam

Babák Mihály: Kutya bunkó voltam

Szarvas, 2019. június 14. Babák Mihály, Szarvas polgármestere beszél a Szarvasi Vízi Színház évadnyitó elõadása elõtt 2019. június 14-én. MTI/Rosta Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom - ezt az atv.hu-nak nyilatkozta Babák Mihály szarvasi polgármester, aki azt a poént „sütötte el” egy mikrofonban ellenzéki hölgy képviselőtársának: "nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem”.

A fideszes politikus szerint ilyet nem illik mondani sem nyilvánosan, sem máshogy.

Babák Mihály szarvasi polgármester szerint az ülésen nem sérelmezték a megjegyzését, ami - mint kifejtette - "nagyon ostoba volt”, de az üléseken általában jó a hangulat, szoktak tréfálkozni is.

Elmondta, hogy megtehette volna, hogy az ülésen készült hangfelvételből ezt a részt kivágják, és úgy hozzák nyilvánosságra, de ilyet ő nem szokott tenni.

Babák Mihály szerint - noha az nem hallatszik a felvételen-, de ő úgy hallotta, hogy a képviselőnő mintha azt mondta volna neki, hogy tegye közelebb a mikrofont, és ha másként nem megy a hangosítás, vegye a szájához, vagy a szájába.

Arra, hogy ez viszont nem hallatszik, azt mondta, hogy ez valóban így van. A történtek másnapján be is szereztek mikrofonokat, hogy máskor ilyesmi ne forduljon elő, hogy nem hallják, amit a másik képviselő mond.

Babák Mihály megismételte, hogy szokott viccelődni, tréfálni, de “ez, ami történt nem a stílusa”, és bár ő akkor a teremben nem érzett megbántottságot senki részéről, most mindenkitől elnézést kér, akit megbántott volna az ostoba megjegyzésével.