Magyar Péter: a Tisza Párt már összegyűjtötte a 20 ezer aláírást

Magyar Péter: a Tisza Párt már összegyűjtötte a 20 ezer aláírást

Magyar Péter a Tisza Párt Széll Kálmán téri aláírásgyűjtő pultjánál 2024. április 20-án. (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid Facebook-posztban jelentkezett Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, és bejelentette: „a TISZA Párt aktivistái a pultoknál és a fővárost járva már is összegyűjtötték a szükséges 20 ezer aláírást.” Mint hozzátette, a gyűjtést folytatják szombaton Budapesten, vasárnaptól pedig vidéken is. A következő budapesti helyszín pedig a Lehel csarnok lesz. 

Későbbi, Lehel csarnokos videós bejelentkezésében Magyar Péter arról beszélt, hogy 14 helyen kezdték meg reggel kilenctől az aláírások gyűjtését, és külön megköszönte az önkéntesek munkáját, akik segítettek összegyűjteni a 20 ezer aláírást. Vasárnap vidéken folytatják a kampányt, és kérte további segítők jelentkezését vidékre, mert ott is nagy lesz az érdeklődés. 

Mint ismert, szombaton hivatalosan is elrajtolt a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választások kampánya, ötven nap van még hátra a választásokig. Reggel nyolc órától a pártok és a jelöltek megkezdték az ajánlások gyűjtését, ez szükséges ahhoz, hogy ott lehessenek június 9-én a szavazólapokon. Az EP-választásokon indulni akaró pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, a főpolgármester-jelöltséghez 5 ezer érvényes ajánlásra van szükség. A százezer lakosnál nagyobb településeken a polgármester-jelöltséghez 500 érvényes ajánlást kell gyűjteni. A százezernél kisebb, de tízezernél magasabb lélekszámú településeken 300 ajánlás szükséges.

Az RTL beszámolója szerint Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje is összegyűjtötte a szükséges 5 ezer aláírást a főpolgármesteri induláshoz. Ezt kampányfőnöke, Hidvéghi Balázs erősítette meg a közösségi oldalán. Szentkirályiék és Magyarék is a Széll Kálmán téren gyűjtötték az aláírásokat a választási kampány kezdetén, szombaton, amikor megtörtént az az eset, hogy Hidvéghi Balázs, Szentkirályi kampányfőnöke, nem fogott kezet Magyar Péterrel, erről részletesebben ITT írtunk.