Szijjártó Péter: megállapodás a magyar–horvát határ menti ingázásról

Szijjártó Péter: megállapodás a magyar–horvát határ menti ingázásról

Szijjártó Péter (Fotó: a miniszter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar–horvát határ menti ingázásról állapodott meg horvát kollégájával Szijjártó Péter a közösségi oldalán vasárnap reggel közzétett bejegyzése szerint.

Az MTI által is idézett külgazdasági és külügyminiszter közölte: „A minap muraközi (a magyar–horvát határ túloldalán élő) horvát szőlősgazdák keresték meg Cseresnyés Péter képviselőtársamat, barátomat azzal, hogy a határon életbe léptetett korlátozások miatt nem tudnak átjönni Magyarországra, hogy megműveljék a muramentei szőlőiket. Márpedig ha most nem végzik el a munkákat, akkor biztosan nem lesz szüret.”

Szijjártó Péter ezért tegnap felhívta Gordan Grlic-Radman horvát külügyminisztert, akivel, mint közölte, gyorsan meg is állapodtak arról, hogy lehetővé teszik az ingázást a határon.

Hatvanöttel nőt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon, két újabb elhunyt | Magyar Hang

A tájékoztatás szerint a két újabb áldozat idős, alapbetegségekkel küzdő személy volt.

– Ez jó a határ mindkét oldalán élő, egymással szoros kapcsolatban lévő közösségeknek, és jó mindkét ország gazdaságának. A részletekről a két rendőrfőkapitány megállapodik és indulhatnak a tavaszi munkák! – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.