Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Amerikai légvédelmi rakétákat vehet Magyarország

Szerző: | 2020. május 11., 10:15 | Belföld, Külföld

Fotónk illusztráció! Légvédelmi rendszer (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvan darab megnövelt hatótávolságú légvédelmi rakéta – AIM-120C-7 / C-8 AMRAAM-ER – valamint a hozzá tartozó pótalkatrészek, műszerek, oktatási anyagok és kiképzési szolgáltatások esetleges eladását hagyta jóvá a Magyarország számára 230 millió dolláros becsült költséggel az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériuma – értesült a Magyar Nemzet.

HIRDETÉS - AIP

Ez még csak elvi lehetőség és nem jelenti azt, hogy az eladást befejezték. Amennyiben létrejön az üzlet, akkor a szerződést az arizonai Tusconban működő hadiipari vállalat, a Raytheon Missile Systems, a rakéták gyártójának kell teljesítenie.

Az AMRAAM-ER új fejlesztés, a korábbi változathoz képest nagyobb és erősebb hajtóművet, kifinomultabb irányítást kapott, elsősorban repülőgépek, robotrepülőgépek és helikopterek elleni harcra alkalmas. Az első külföldi megrendelő Katar volt 2019-ben.

Mint ismert, a Magyar Honvédség meglévő, még szovjet eredetű, Lengyelországgal közösen hazánkban korszerűsített, üzemideje vége felé járó közepes hatótávolságú légvédelmi eszközök, a KUB-rendszer lecserélése is szerepel a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban.

Címkék: Amerikai Egyesült Államok, fegyverbeszerzés, légvédelmi rakéta, Magyar Honvédség, Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program


A futóverseny az új parlamenti krumpli

A futóverseny az új parlamenti krumpli

Ezért születtek meg Budai Gyula és Németh Szilárd zagyvaságai. Hogy most a Százados úrról meg a lováról beszéljünk és arról, hogy a honvédelmi államtitkár le tud-e futni egy szigetkört.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest