Szél Bernadett: Tudatosan rángatják elő a kommentelőket

Szél Bernadett: Tudatosan rángatják elő a kommentelőket

Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, Csóka-Szűcs János, Szél Bernadett és Hadházy Ákos Gyulán 2020. május 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nosztalgikus érzéssel tölt el, hogy így reagáltak egy véleményemre, bár azt gondolom, ez nem olyan vélemény lenne, amire így kellene válaszolniuk – erről beszélt a pénteki gyulai tüntetésen Csóka-Szűcs János, akit a héten Facebook-posztja miatt állított elő a rendőrség. A helyi Kossuth Kör elnöke szerint viszont már látszik, hogy ellentétes hatást értek el vele. Az ellenzék azután hirdetett tüntetést Gyulára, hogy a héten Csóka-Szűcs mellett egy szerencsi polgárt is bevittek rémhírterjesztés gyanújával, csak mert a Facebookon véleményt nyilvánítottak a járványügyi intézkedésekről. A délutáni séta és sajtótájékoztató után dudálós felvonulást is tartanak.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint az a lényeg, hogy itt vannak, „a kormány ugyanis egyáltalán nem tud mit kezdeni a szolidaritással”. Mint mondta, azt akarták, hogy féljen ez a város, féljen ez az ország, ez egy teljesen tudatos terv volt a kormány részéről. Pontosan tudták szerinte, hogy majd előrángatnak néhány embert, és az elég lehet, mások majd félrenéznek. Ezért pontosan ennek az ellenkezőjét kell csinálni, mert „ha megijedünk, nem állunk ki egymásért, azzal ők nyertek” – jelentette ki.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke felvetette: képzeljük el, hogy reggel hat óra van, épp fogmosás után vagyunk, mire csöngetnek, és két rendőrautónyi hatósági személy néz velünk szemben. És ez nem a hatvanas-hetvenes években történt, hanem most, 2020-ban. Amikor egy bűnözővel, tolvajjal vagy sikkasztóval esik meg, ő nem lepődhet meg, de mikor egy tisztességes emberrel, az már más eset – mondta. Csóka-Szűcs csak azt vetette fel, hogy Gyulán is kiürítettek közel 1200 ágyat, ami egyébként igaz, mondta Fekete-Győr. Több mint 30 ezer orvosi ágytól fosztottak meg rászorulókat, és ebbe már több mint tíz ember belehalt a Momentum elnöke szerint.

https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/videos/2982194618673484/

Végül Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke állt a tüntetők elé, ő is úgy vélte, hogy Csóka-Szűccsel a hatalom példát akart statuálni. Felidézte: egy autós azt kérdezte a tüntetőktől, mikor elhúzott mellettük, hogy nincs jobb dolguk? A hódmezővásárhelyi polgármester szerint márpedig nincs, ezzel kell foglalkozni, mert különben ez fog folytatódni. Úgy véli, még mindig nem látják sokan, milyen a rendszer. Hogy nem látják, hogy mire megy ki a játék, amikor hajnal hatkor azért ébresztenek fel ártatlan magyar állampolgárokat, mert az igazságot ki merték tenni Facebook-ra? – kérdezte. De majd akkor fogják, ha őket tartóztatják le, a testvérüket, szomszédjukat.

Neki is van sok Fidesz-szavazó ismerőse és rokona, kedvesek és értelmesek, és nem is érti, hogy tarthatnak ki a párt mellett. De meg fogják látni, milyen a rendszer, ha még sok áldozata lesz a Fidesz „kommunizmusának”, jelentette ki. Ilyen elmondása szerint a tüntetésen jelen lévő Berényi Károly alpolgármester is, aki még 2010 és 2014 között egy frakcióban ült Lázár Jánossal. „Olyan támadást kapott az egész családja... Összeplakátolták a rendelője ajtaját, a családja autóját, hazugságokkal támadták. Egy rendkívül népszerű, nagyra becsült gyermekorvosról van szó” pedig, mondta.

Márki-Zay tart tőle, hogy még sok mártírja lesz a rendszernek. Viszont ismerőse Svájcban élő édesanyja is felvetette, milyen kontraproduktív mindez a hatalom részéről. Hiszen egyébként Csóka-Szűcs bejegyzése csak néhányakhoz jutott el, így viszont rengetegen hallhattak róla. „Nemcsak diktátorok, hanem ostobák is, hiszen angolra fordítva már milliók olvashatták” – mondta. Ahhoz korán kellett kelni, hogy előállítsák Csóka-Szűcs Jánost. De ahhoz mennyire kell korán, hogy Svájcba is odaérjenek?

Márki-Zay szóba hozta az Édes Annát is, aminek az elején Kun Béláék a rablott vagyonnal elmenekülnek az országból. „Orbán Viktor most kezdjen el kipcsakul tanulni, mert ha ő Rákosiéhoz hasonló diktatúrát épít, akkor nem lesznek nyugodt, békés nyugdíjas évei Magyarországon” – mondta.

Hadházy Ákos hozzátette a végén, hogy messziről jöttek, és Gyula nagyon szép, így kaptak egy felajánlást, hogy autóval körbevezetik őket a városban. Ő pedig dudálni is fog, és kitart a véleménynyilvánítás szabadsága mellett. Ugyan azért vannak itt, hogy a Facebook-megosztásoktól ne kelljen félni, de fontos tudni, hogy a Facebook-posztolás nem elég – fűzte hozzá. A dudálás pedig jelkép is, azt jelenti, hogy nem maradhatnak némák, tette hozzá.

Ahogy azt nemrég írtuk, a Békés Megyei Főügyészség elbírálta a panaszt, helyt adott neki, és megállapította a gyanúsítotti minőség megszűnését. Csóka-Szűcs János korábban jelezte, kártérítési igénnyel él a történtek miatt.