Szabó Tímea szerint Kásler Miklós teljesítménye valóban „történelmi”, de nem úgy, ahogy Orbán gondolja

Szabó Tímea szerint Kásler Miklós teljesítménye valóban „történelmi”, de nem úgy, ahogy Orbán gondolja

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban történelminek nevezte azt, amit Kásler Miklós tett a koronavírus-járványban – kezdődik a politikus posztja, majd így folytatódik: – Kásler miniszter teljesítménye tényleg „történelmi”:

• történelmi, hogy az orvosok tiltakozása ellenére 32 ezer kórházi ágyat üríttetett ki fölöslegesen;

• történelmi, hogy az ágykiürítések miatt súlyos betegeket küldtek haza, akik közül sokan életüket vesztették;

https://www.facebook.com/szabotimeapm/photos/a.358786007511339/3037140593009187/?type=3&theater

• történelmi, hogy Kásler minden dokumentált rossz döntését a magyar orvosokra és kórházakra hárította;

• történelmi, hogy a frontvonalban harcoló orvosokat, ápolókat és más egészségügyi dolgozókat védőfelszerelés nélkül dolgoztatták;

• történelmi, hogy a járvány alatt az ápolók kevesebbet kerestek, mint előtte;

• történelmi, hogy az állami fenntartású kórházak voltak a járvány gócpontjai, és onnan terjedt szét a vírus a szociális intézményekbe;

• történelmi, hogy nem voltak tömeges koronavírus-tesztelések;

• történelmi, hogy a régióban hazánkban a legmagasabb a koronavírus halálozási aránya;

• történelmi, hogy a válság közepén kínai, bóvli kategóriájú lélegeztetőgépeket hozattak állami megrendelésre;

• történelmi, hogy az ágykiürítések után bekövetkezett haláleseteket Kásler a parlamentben „szórakoztató történeteknek” minősítette.

Amint azt megírtuk, Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában a következő szavakkal dicsérte még a tárcavezetőt: „van annak haszna, ha az egészségüggyel orvos foglalkozik, mert nemcsak arról van szó, hogy meg tud gyógyítani egy beteget, hanem az ösztönei is működnek”.

Hozzátette: amikor az Európai Unió járványügyi szervezete még azt mondta, hogy ez nem veszélyes és „mindenki szunyókált”, akkor az ő ösztönei odavezettek, hogy azonnal összehívta a járványüggyel foglalkozó első szakmai testületet. – Ez a lépés, az ő döntése és ösztönszerű megérzése volt az, amely fölkínálta nekem azt a lehetőséget, hogy meghozhassam azokat a döntéseket, amelyekkel egy-két héttel mindenkit megelőztünk – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ezért nem lett Magyarországon tömeges fertőzés.