Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Koronavírusos lett egy békéscsabai kézilabdázónő

Szerző: | 2020. július 10., 17:58 | Belföld

Koronavírus-minták teszteléséhez készül egy munkatárs a Nemzeti Népegészségügyi Központban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett az egyik békéscsabai kézilabdázónő koronavírus-tesztje – írta meg a Beol.hu. Az első osztályban szereplő Békéscsabai Előre NKSE a Facebookon közzétett közleményben erősítette meg a hírt.

HIRDETÉS - AIP

„Egyesületünk vezetése elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a Magyarországra visszatérő idegenlégiósokat, illetőleg a külföldön járt játékosokat, rögtön a megérkezésük után, a csapathoz való csatlakozásuk előtt, PCR tesztelésre is elküldi” – olvasható a Paláncz György elnök által aláírt közleményben. Mint írják, még mielőtt az érintett játékosok bármelyikén jelentkezett volna COVID-19 tünet, értesítést kaptak a teszteket elvégző szegedi laboratóriumból, hogy egyikük tesztje pozitív lett.

– Ezt követően haladéktalanul értesítettük a területileg illetékes Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Hatóságát, illetve felvettük a kapcsolatot a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Infektológiai osztályával. Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el. Jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el. A játékosokat fogadó és velük érintkező munkatársaink, valamint a családtagjaik hétfőn és szerdán elvégzett PCR-tesztje is negatív lett, az eredményig azonban ők is önkéntes karanténba vonultak – részletezték.

Azt is hozzátették, hogy az egyesület gyorsan és felelősen cselekedett, 24 órán belül minden kapcsolatot feltártak és jelentettek, minden érintett karanténba vonult a tesztek eredményének közléséig, így a fertőzés nem terjedt tovább.

Június végén a Vác kézilabdacsapatának tíz játékosáról derült ki, hogy megfertőződtek az új koronavírussal.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Békéscsaba, Békéscsabai Előre NKSE, Covid–19, kézilabda, koronavírus, Paláncz György


Csomagolnak?

Csomagolnak?

Miközben a közvélemény megoszlott, a politikai elemzők elemeztek és az ellenzéki pártok tök mindegy mit csináltak, Orbánék egészen egyszerűen ellopták az országot. Országot így még nem loptak el, komolyan.

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest