Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megszólalt Bodolai is: az Index megy tovább és működni fog

Szerző: | 2020. július 27., 21:51 | Belföld

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Indexet tulajdonló alapítvány igazgatósági elnöke, Bodolai László hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, ő hogyan látja az Index körüli történéseket. Megerősítette, hogy az újságot jelenleg a főszerkesztő-helyettesek vezetik, ők még dolgoznak. Szombathy Pál azonban már nem vezérigazgató, olyan ellenállással találkozott ugyanis, hogy visszalépett a poszttól, de az igazgatói tanácsban továbbra is részt vesz.

HIRDETÉS - AIP

Az Index problémái kapcsán sokszor felmerült, hogy pénzügyileg attól az IndaMediától függ a reklámbevételeken keresztül, amelynek társtulajdonosa Vaszily Miklós, a TV2 elnöke. Bodolai viszont elmondta, hogy az IndaMediával való kapcsolatot ő megörökölte, és nem tartja béklyónak. Azt sem érzi, hogy így ki lennének szolgáltatva, hiszen szerinte egy médiacég a reklámpiactól függ, illetve Vaszily garantálta számára, hogy nincs veszélyben a függetlenségük. Bodolai leszögezte azt is, hogy feláll, ha bármilyen aggasztó behatást érzékelne.

Az Index sorsa kapcsán annyit mondott, hogy „megy tovább, működni fog”. Úgy látja, a már felmondott újságírók nagyon tisztességesen írják tovább a lapot. És szerinte az se biztos, hogy mindenki komolyan gondolta a felmondást.

Bodolai azt még nem tudja pontosan, hogy milyen lesz az Index a jövőben, de abban biztos, hogy az indexes hagyományokat akarják folytatni.

Ami pedig a Dull Szabolcsot, a menesztett főszerkesztőt ért vádakat illeti – miszerint a baloldallal egyeztetve robbantotta volna szét a szerkesztőséget –, Bodolai azt mondta, hogy ez erőteljesebben szaladt ki a száján egy zárt csoportban, mindez egy „érzet és következtetés” volt. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bodolai László, IndaMedia, Index, Szombathy Pál, Vaszily Miklós


NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest