Bodolai László és Dull Szabolcs is folytatja az oktatást az ELTE-n

Bodolai László és Dull Szabolcs is folytatja az oktatást az ELTE-n

Dull Szabolcs távozik az Index szerkesztőségéből 2020. július 26-án (Fotó: Huszti István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index.hu körül kirobbant botrány főbb szereplői így Dull Szabolcs főszerkesztő, illetve az őt kirúgó Bodolai László is folytatja az oktatást az ELTE Média Tanszékén – írja Hammer Ferenc tanszékvezető az ELTE BTK Média Facebook oldalán.

A tanszékvezető azt közölte, hogy Bodolai Lászlónak és Erdélyi Zsoltnak – ő volt az egyik tanácsadó, akit az Indamédia Gerényi Gáborral együtt megbízott – „honorálva a gesztust, hogy nehéz időkben évekig oktattak” felajánlotta, hogy rendes őszi órájukat tanítsák szeptemberben. Egyúttal tiszteletre méltónak és nagyvonalúnak nevezte, hogy Munk Veronika főszerkesztő-helyettes és Dull Szabolcs a diákok érdekében azt a döntést hozta, hogy „a történteken ugyan nem túllépve, de mégis azzal támogatják az ELTE Média munkáját, hogy ők is folytatják az oktatást az őszi félévben”.

Hammer Ferenc arra is emlékeztet, hogy a tanszék is véleményt nyilvánított az Index ügyében. Miután július 22-én Bodolai László kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd gyakorlatilag a lap teljes szerkesztősége felmondott, az ELTE Média Tanszékének főállású oktatói nyilatkozatban álltak ki az Index.hu újságírói mellett. Akkor azt írták, hogy „az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék főállású oktatói kiállnak és teljes szolidaritást vállalnak a módszeresen ellehetetlenített Index.hu szerkesztősége és újságírói mellett”.