HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hadházy: Ebédre mehetett Szijjártó a rendőrségi helikopterrel

Szerző: | 2020. szeptember 24., 09:48 | Belföld

Helikopter a Bodri pincészetnél (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy szemtanú szerint Szijjártó Péter mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre – hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-posztjában, melyhez fotókat is mellékelt.

Hozzátette: az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében – ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni, és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni.

Hadházy azt is írta, hogy a Külügyminisztériumhoz két hete írásbeli kérdéssel fordult, hogy valóban Szijjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még nem érkezett válasz.

Hadházy azt is írta, hogy „a jelek szerint Szijjártó még haza is helikopterrel jár. Egy dunakeszi lakos ugyanis arról számolt be, hogy csak ő négy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter úr és onnan autóval megy tovább – nyilvánvalóan haza… a mellékelt képek egy ilyen alkalommal készültek – a távoli fotókon nagy fekete limuzinok és a rendőrségi géphez hasonlító helikopter látszik a dunakeszi sportreptéren.”

A külügyminisztérium válasza szerint szerint Szijjártó csak akkor helikopterezik, ha ez a munkájához szükséges. „Hazamenni viszont biztosan nem így kellene, és Pesttől 150 km, autópályán megközelíthető vendéglőhöz sem a helikopter-Mercedes kombó az elfogadható” – írta a politikus.

Hadházy hozzátette, hogy ki fogja perelni a minisztériumtól az adatokat, „mert ha egy külügyminiszter helikopterrel megy egy 150 km-es, végig autópályán vezető útra és dunakeszi otthonába is, az nem csak erkölcsi, de törvényességi aggályokat is kelt”.

Hadházy még szeptember elején írta meg, hogy Szijjártó Péter július 14-én rendőrségi helikopterrel repült Őcsénybe, ahol átszállt az előre odaküldött szolgálati Mercedesébe, és azzal hajtott a 15 km-re lévő Tolnára, majd Szekszárdot útba ejtve Őcsényből repült vissza is. Magyar Levente, a minisztérium államtitkára kérdésre később azt válaszolta, hogy „ezt a programot csak így lehetett megvalósítani”. Szijjártó Péter pedig így reagált: látom vannak, akik azt kifogásolják, hogy a rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt másként nem tudom elvégezni a munkámat.

FRISSÍTÉS:
A Külgazdasági és Külügyminisztérium a cikkünk megjelenését követően az alábbiakat közölte:
A mai Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg.
Magyarországnak működnie kell, számunkra a munkahelyek védelme a legfontosabb. A baloldalra az összefogásban a vírus első hulláma alatt sem lehetett számítani, és most sem lehet.

Címkék: Hadházy Ákos, helikopter, Szekszárd, Szijjártó Péter


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest