Egymásnak ment a DK és a Koronavírus Sajtóközpont

Egymásnak ment a DK és a Koronavírus Sajtóközpont

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napokban egy olyan levél került a birtokunkba, amelyben az orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője arra kéri a kollégáit, hogy többször is használják az egyszer használatos FFP2 maszkokat – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Kálmán Olga.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja arról beszélt: „Hogy mely szervezeti egységről és vezetőjéről van szó, az érintettek védelmében kitakartuk, hiszen a kormány soha nem a problémák megoldásával foglalkozik, hanem azoknak a megbüntetésével, akik miatt az igazság kiderül. A levélben a vezető úgy fogalmaz: »mindenkit arra kérek, hogy hacsak nem vesz magának ilyen maszkokat, akkor egyelőre ne dobja el minden nap, hanem cserélgesse a maszkokat, s 2 nap pihentetés után ugyanazt a maszkot ismét használhatja«. Azokról a maszkokról van szó, amelyeket még egy napig sem lehet biztonságosan használni, mindössze 4 órán át jelentenek védelmet a viselőjének.

Mint mondták: „A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul az ügyben Kásler Miklóshoz, hogy megtudja, ki ezért a felelős. Mit csináltak az elmúlt fél évben, ha ezt a végtelenül egyszerű feladatot sem sikerült megoldani? Mit értett azon a kormány, hogy felkészült a második hullámra, ha még erre, a gyakorlatilag nulladik lépésre is alkalmatlan volt? A DK azonnali magyarázatot vár az ügyben a kormánytól!”

A válasz még délután megérkezett. Az MTI beszémolója szerint reagált a Koronavírus Sajtóközpont Kálmán Olgának, a párt elnökségi tagjának pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint még mindig nincs elegendő maszk a kórházi dolgozóknak. „A Demokratikus Koalíció, ahogyan azt már megszokhattuk, most sem mond igazat” – állítja a Koronavírus Sajtóközpont. A központ tájékoztatása szerint „a mai napon FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban”, egyúttal hozzátették: arra kérik a baloldalt, hogy ha a védekezést nem is segítik, legalább álhíreket ne terjesszenek.