HIRDETÉS
HIRDETÉS

Elismerte az operatív törzs, hogy egy férfi elhunytat tévesen nőként tüntettek fel

Szerző: | 2020. október 28., 20:24 | Belföld

Koronavírus – Spanyolország (Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Tájékoztatjuk a sajtót, hogy az elhunytak között az első adatközlés tévesen nőnek jelölt meg férfi elhunytat. A hibáért elnézést kérünk, azt javítottuk – erről írt a hivatalos koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalon az operatív törzs, amit a hvg.hu vett észre.

Ugyan azt az operatív törzs nem részletezte, melyik érintett kapcsán történt a hiba, de a lap felhívta a figyelmet: az 1493. elhunyt esetében történt a változtatás. Az ügy nagy port kavart, ugyanis a tévedést először a független Hadházy Ákos vette észre, miután feltűnt neki, hogy az adatok szerint egy női elhunyt prosztata megnagyobbodásban szerepelt az alapbetegségei között.

Ugyanakkor mint a 24.hu írta, a nőknek is van prosztatájuk, ugyanis a Skene-féle (paraurethralis) mirigyeket a Terminologia Anatomica karbantartásáért felelős nemzetközi testület 2002-ben hivatalosan női prosztatának nevezte el. Utóbbi felvetéssel kapcsolatban Hadházy azt írta, ha úgy tetszik, „a nőknek van prosztatájuk”, prosztata-megnagyobbodásuk viszont biztosan nincsen, van viszont szerinte egy teljes káoszban és titkolózásban leledző magyar „járványvédelem”.


HIRDETÉS

Címkék: halálozás, járvány, koronavírus, koronavírus-járvány, operatív törzs


HIRDETÉS
Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Miután az áldozatot becsalták a házba, bántalmazták: italosüveggel, tégladarabbal és kalapáccsal ütötték, amitől az asszony többszörös arckoponyatörést szenvedett, valamint több csigolyája és a bordája is eltört.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest