Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Szerző: | 2020. december 01., 17:04 | Belföld

Szájer József beszédet mond a nemzeti konzultációról tartott Védjük meg Magyarországot! című lakossági fórumon az egri Polgárok Házában 2017. október 28-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kábítószer volt a hátizsákjában az illegális szexpartiról menekülni próbáló Szájer Józsefnek – közölte a belga ügyészség. A hatóságok állítása szerint a keze véres volt.

HIRDETÉS - AIP

A belga ügyészség tájékoztatása szerint a szomszédok hívták ki a rendőrséget pénteken este fél tízkor a hangos zaj miatt a brüsszeli bulihoz. Felmerült, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat is megszegik, hiszen Belgiumban akkor még kijárási tilalom volt érvényben este 10 óra után és rendezvényeket sem lehetett tartani.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A lakásban nagyjából 20 ember volt, közülük ketten hivatkoztak diplomáciai mentességre. Az ügyészségi közlemény szerint egy járókelő azt látta, hogy valaki az ereszcsatornán menekül, a keze is véres. Lehetséges, hogy a menekülés közben sérült meg. Papírok nem voltak nála és a hátizsákjában drogot találtak. Amikor a rendőrök hazakísérték, akkor igazolta magát. Az ügyészségi közlemény szerint ő S. J. (1961).

Szájer József közleményében a történetet egy kicsit máshogy vázolta fel. Azt elismerte, hogy az ominózus brüsszeli „házibulin” jelen volt. Majd azt írta, a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte. A politikus azt is közölte, hogy nem fogyasztott kábítószert és nem tudja kié a megtalált ecstasy. – Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem – írta, hozzátéve, hogy nem fogyasztott kábítószert, a rendőrségnek fel is ajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de ez nem történt meg.

A keddi hírekkel egyértelműen kiderült, hogy Szájer József vasárnapi, váratlan lemondásának hátterében valójában ez állt. Pedig hétvégén még az indokolta lépését, hogy egy ideje a „napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést” jelent számára, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük.

A hírek nyilvánosságra kerülése után ugyanakkor már elismerte, hogy a vasárnap bejelentett lemondásával levonta a személyes és politikai következtetést. – Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre – zárta közleményét.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Parlament, Fidesz, kábítószer, Szájer József


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest