Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Felmondott Szász János is az SZFE-n

Szerző: | 2021. január 12., 12:50 | Belföld, Kultúra

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tanít tovább a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) Szász János filmrendező. Elhatározásáról az Indexnek beszélt: „kedden döntöttem úgy, nem tanítok tovább az egyetemen. De ez csak egy hír. Nem szeretném nyilvánosan elemezni, miért. Ha valamit mondanom kell, írja azt, hogy vákuum. Nem tudom ezt jobban elmagyarázni”.

HIRDETÉS - AIP

Szász nem részletezte döntésének konkrét okát. Szeptemberben még folytatta az oktatást, akkor még hosszan beszélt arról, hogy tiszta szívéből szolidáris az SZFE hallgatóival, és büszke rájuk valamint kollégáira.

A filmrendezőt huszonhárom évvel ezelőtt hívta el az egyetemre Zsombolyai János, és abban az osztályban kezdett fiatal filmesekkel foglalkozni, ahová Mundruczó Kornél is járt.

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes november 6-án függesztette fel az egyetem őszi félévét. Nemrég pedig kiderült, hogy az SZFE új vezetése több épületbe szórja szét az oktatási helyszíneket.

Az RTL úgy tudja, hogy Budán, a Duna TV régi székházában tanulhatnak majd filmes képzésükön a diákok, a színészképzés továbbra is Pesten zajlik majd, az adminisztráció egy részét pedig az Infoparkba szervezték ki.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Mundruczó Kornél, Szarka Gábor, Szász János, SZFE


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest