Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Szlávik szerint magasabb oltási hajlandóságra lenne szükség a 60 év alattiak körében

Szerző: | 2021. január 13., 15:36 | Belföld

Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha jelenlegi tempóban érkezik Magyarországra a koronavírus elleni vakcina, akkor csak nagyon lassan érhető el Magyarországon a koronavírus elleni nyájimmunitás – jelentette ki Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa az ATV reggeli műsorában. Arról beszélt, hogy ma 40-40 százalék azok aránya, akik beoltatnák és akik egyáltalán nem oltatnák be magukat. A főorvos szerint magasabb oltási hajlandóság kéne a 60 alattiak körében. Ezt azért szorgalmazza, mert a 60 fölöttiek, egészségügyi és szociális dolgozók összesen is mintegy 3 millió embert tesznek ki az országban, az ő beoltásuk azonban messze nem elégséges a nyájimmunitás eléréséhez.

HIRDETÉS - AIP

A görög miniszterelnök által felvetett vakcinaútlevél bevezetését Szlávik János értelmetlennek tartja, ha Európa országaiban magas lesz az átoltottság. Az viszont előfordulhat, hogy egyes országok megkövetelhetik az oltottság igazolását a beutazás előtt – jegyezte meg.

Az infektológus egyébként már megkapta a védőoltás első dózisát. Erről azt mondta, jól érzi magát.

Címkék: koronavírus-járvány, nyájimmunitás, Szlávik János, vakcina, védőoltás


„Civilek nélkül nem lehet ellenzéki siker 2022-ben”

„Civilek nélkül nem lehet ellenzéki siker 2022-ben”

Az ellenzéki pártok sorra jelentik be jelöltjeiket a 2022-es voksolást megelőző előválasztásokra, ám decemberben egy civil is jelezte, megméretteti magát. Miért gondolja az otthonápolási díj emeléséért folytatott harc arca, Csordás Anett, hogy civilként a politika felé kellene indulnia? A Magyar Hangnak erről is beszélt.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest