A Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzata támogatta a modellváltást

A Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzata támogatta a modellváltást

Egy végzett hallgató a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar diplomaosztó ünnepségén az egyetem díszudvarán 2018. június 15-én (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány napja még hallgatott a Debreceni Egyetem Hallgató Önkormányzat (DEHÖK) az alapítványi formára váltás ügyében, a szerda esti közgyűlésen tartott kancellári előadást követően azonban ellenszavazat és tartózkodás nélkül hetven igennel bólintott rá a modellváltásra a szervezet –írja a debreciner.hu.

Bár a DEHÖK Facebook-oldalára azóta sem került fel a döntésről szóló hír, több egyetemista is eljuttatta a portálhoz a döntésről szóló közleményt, amelyet minden hallgató számára elküldött a szervezet. 

A tájékoztatás szerint egyúttal felhatalmazták a szenátusban ülő képviselőiket, hogy szavazzanak igennel a modellváltásra. Érvelésük szerint a hallgatók mindennapi életére nem lesz hatással a változtatás, a DEHÖK jogosítványai továbbra is megmaradnak. Arról nem esik szó a levélben, hogy milyen előnyöket jelent az egyetem számára az alapítványi formára váltás.