Szanyiék pártja óvatos nyitást szorgalmaz

Szanyiék pártja óvatos nyitást szorgalmaz

Üres étterem (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre élénkebb a vita arról, hogy a különféle vendéglátóhelyek a koronavírus-járvány mellett is szigorú szabályokkal, de valamilyen szinten kinyithassanak-e. A Mi Hazánk állt bele egyértelműen abba, hogy a munkahelyek védelme érdekében szükséges lenne ezt meglépni, most pedig Szanyi Tiborék pártja is az óvatos lazítás mellett érvel.

Fontosnak tartjuk a közösségi terek mihamarabbi újraélesztését, különösen a vendéglátóhelyekét, a mozikét, színházakét, könyvtárakét, természetesen a védekezés ésszerű kívánalmait fenntartva – közölte kedden a Szanyi Tibor nevével fémjelzett Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM). Arra hívták fel a figyelmet, hogy a vírus „a haláleseteken túl is vastagon szedi áldozatait”.

– A munkájukat elveszítő, vagy enélkül is becsavarodó emberek egyre nagyobb számban követnek el gyilkosságokat, öngyilkosságokat, illetve erőszakos cselekedeteket. Se szeri se száma a felbomló, vagy súlyosan sérülő emberi kapcsolatoknak, amelyek az emberi veszteségeken túl ugyanúgy százmilliárd forintokban mérhetők, mint a járvány közvetlen kárai – írták.

A párt egyúttal arra kérte a kormányt és az ellenzéket, hogy fontolják meg a szociális minimumjövedelem bevezetését, aminek lényege, hogy minden felnőtt, akinek nem éri el a jövedelme a 100 ezer forintot, kapja meg a különbözetet. Az államnak ugyanis a korlátozások mellett szerintük méltányos kompenzációról is illik gondoskodnia. – A kiszáradt pénztárcák fizetésképtelenek, azonban az állam az egyetlen szereplő, amely átmenetileg akár bevételek nélkül is képes fizetni – közölte Huszti Andrea, a párt elnöke.

A koronavírus-járvány által legjobban sújtott ágazatok közé tartozik a vendéglátás, a lezárások kezdete óta eltelt 10 hónapnak közel a felében zárva kellett tartaniuk a helyben fogyasztó vendégek előtt. A Magyar Hang korábban az összes ellenzéki pártot megkérdezte, miként vélekednek a kérdésről.