Laposa Bence bízik benne, hogy mindenki méltó támogatáshoz jut

Laposa Bence bízik benne, hogy mindenki méltó támogatáshoz jut

Fotó: Jedermann/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bízik benne, hogy minden bajba jutott vállalkozás méltó támogatásban részesülhet – ezt írta közleményében Laposa Bence, miután a 24.hu újra megkereste az érdekeltségei számára megítélt támogatások ügyében. A borász a kommünikében pályázatot emlegetett, bár ilyesmiről nem volt szó, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egyedi döntés alapján ítélte meg a pénzt.

Szerdán nagy vihart kavart, hogy az MTÜ-tanácsadóként tevékenykedő Laposa érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a balatoni pénzosztáson. A 24 információi szerint a badacsonyi borász egy listát nyújtott át az MTÜ-nek azokról a támogatandó vállalkozásokról, amik jórészt az ő Balatoni Kör nevű szervezetéhez tartoznak. Az ügy a Balatoni Körön belül is hullámokat vetett, Laposa és az elnökség fel is ajánlotta lemondását. A Jedermann kávézó pedig közölte, többé nem árulják Laposa pincészetének borait.

A 24 arra volt kíváncsi, milyen szerepe volt Laposának abban, hogy a Balatoni Kör közel húsz tagja állami támogatást kapott. Az MTÜ vezérigazgatója, Guller Zoltán kereste meg Laposát, vagy ez fordítva történt? Igaz, hogy Laposa az egyik tanácsadója a Magyar Turisztikai Ügynökségnek?

Laposa a lap kérdéseire érdemben nem válaszolt, viszont azt írta, „a dinamikus fejlődése miatt válaszúthoz érkezett a Balatoni Kör, és a továbblépésnek elengedhetetlen feltétele egy szervezeti átalakulás, ezért az egyesület elnöke és teljes elnöksége felajánlotta lemondását.” A borász azt közölte, sem a támogatások odaítélésében, sem a „pályázat” folyamatában nem vett részt, nem volt ilyen jellegű megbízása. A 24 szerint nyilvános pályázatról ugyanakkor nem volt szó, a Balatoni Kör és a Stílusos Vidéki Éttermiség szervezet tagjai egyedi döntés következtében jutottak 1,4 milliárd forinthoz. A legtöbb pénzt, 143 millió forintot Laposa két vállalkozása kapta.

„Természetesen tudjuk, hogy az egész ágazat rendkívül nehéz helyzetben van, és rengeteg helyen szükség lenne segítségre. Bízunk benne, hogy minden bajba jutott vállalkozás méltó támogatásban részesülhet, és a jövőben több segítség és forrás érkezik az országos vendéglátó szektorba” – tette hozzá közleményében a borász-vállalkozó.