RTL Híradó: A labdarúgóválogatott tagjai is soron kívül megkapják az oltást

RTL Híradó: A labdarúgóválogatott tagjai is soron kívül megkapják az oltást

A győztes magyar csapat a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország–Törökország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 18-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar labdarúgóválogatott tagjai is soron kívül kapják meg a koronavírus-elleni oltást – értesült az RTL Híradó. Ezt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is megerősítette a televíziónak.

Az MLSZ az RTL-t arról tájékoztatta: „Az operatív törzs döntése alapján az olimpiára készülő sportolók mellett a márciusban két világbajnoki selejtező mérkőzést is idegenben játszó válogatott tagjai is felvehetik az oltást.” Hozzátették, egyelőre még azt mérik fel, hogy a sportolók közül hányan kérik a vakcinát.

Ahogy arra a televízió emlékeztetett, az olimpikonok oltása már pénteken elkezdődött, eddig tíz sportoló, köztük a dél-afrikai edzőtáborba utazó kajakos válogatott keret tagjai kapták meg a Moderna vakcináját. A Magyar Olimpiai Bizottság, a MOB még csütörtökön adta hírül: „Az oltási sorrend alapja az olimpiai kvalifikációs események és a külföldi edzőtáborok időpontjaiból összeállított naptár. A MOB a sportági szövetségekkel közösen 868 fős listát állított össze, amelyen azok szerepelnek, akiknek van esélye a tavalyról idénre halasztott tokiói vagy a jövő februári pekingi olimpián a részvételre. A lista nem tartalmaz egyetlen sportvezetőt sem, mivel nem közvetlenül az olimpiai kiutazásra koncentrál, kizárólag az arra való felkészülésre.”