Visszalép a momentumos jelölt Juhász Péter javára

Visszalép a momentumos jelölt Juhász Péter javára

Donáth Anna, a Momentum elnöke (k), Juhász Péter (j) és Kerpel-Fronius Gábor (b) (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszalép a momentumos Kerpel-Fronius Gábor és mégsem indul el a belvárosi polgármesteri posztért a júniusi önkormányzati választáson – ezt Donáth Anna Momentum-elnök jelentette be csütörtökön délben. Egyúttal azt is jelezték, hogy a kerületben beállnak a kutyapárt által indított Juhász Péter mögé, vagyis őt támogatják a nyári helyhatósági voksoláson.

Kerpel-Fronius Gábor azt mondta, hogy hosszú éveken át figyelte azt az eltökélt munkát, amit Juhász Péter végzett és döbbenettel nézte az őt ért támadásokat. Ő maga, amikor momentumosként bejelentette az indulását, céljaként nevezte meg a kerület lerablásának megszüntetését és azt, hogy a korrupciót fel lehessen számolni. – Ezért kell támogatni Juhász Pétert, aki a korrupció elleni küzdelemnek ikonikus alakja – fogalmazott.

Juhász Péter hihetetlen emberi gesztusnak nevezte, hogy politikustársa visszalépett javára, de a jövőben is számít a munkájára, hogy a kitűzött célokat meg lehessen valósítani. A Momentum szerinte bizonyította, hogy képes a pártlogikán túllépni és reményét fejezte ki, hogy más pártok is követni fogják a példáját. Olyan jelöltnek kell ugyanis szerinte egyedül állnia a Fidesz indulójával szemben, aki minél nagyobb választói réteget meg tud szólítani. – Itt ebben a kerületben minden egyes szavazatra szükség van, hogy megtörjük a Fidesz hatalmát, amit igenis, meg lehet törni – mondta.