Szennyvíz-vizsgálat: Két városban ismét emelkedik a koronavírus-koncentráció

Szennyvíz-vizsgálat: Két városban ismét emelkedik a koronavírus-koncentráció

Koronavírus-minták teszteléséhez készül egy munkatárs a Nemzeti Népegészségügyi Központban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előző hetek csökkenése után országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az év 4. hetére vonatkozó vizsgálatok szerint – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfői tájékoztatásából.

– Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy Debrecenben és Nyíregyházán növekvő, míg Győrben, Pécsett és Szombathelyen csökkenő tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében. Békéscsabán, Budapesten, Debrecenben, Kaposváron, Kecskeméten Nyíregyházán és Szekszárdon mérsékelt, míg a többi vizsgált városban alacsony a szennyvízben mért koncentráció – jelezte az NNK.

Az elmúlt 24 órában egyébként 1124 új fertőzöttet azonosítottak a hétfő reggeli hatósági tájékoztatás szerint, míg 54-en hunytak el a vírus miatt.