Média 1: Folytatódik a Klubrádió frekvenciájának pályáztatása

Média 1: Folytatódik a Klubrádió frekvenciájának pályáztatása

Klubrádió – 92,9 MHz (Forrás: Klubrádió Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa két nappal azt követően, hogy a Klubrádiónak el kellett némulnia korábbi frekvenciáján, úgy határozott, máris folytatja a Budapest FM 92,9 MHz frekvencia pályáztatását – állítja a Média 1. Ennek oka a lap értesülése szerint, hogy a kormányközeli, tavaly létrehozott LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is visszavonta jogorvoslatát a pályázatból való kizárása miatt.

A Média 1 megjegyezte: információik hitelességét erősíti, hogy az NMHH Médiatanács weboldalán megtaláltak egy hivatalos PDF állományt, melyben szerint a szervezet napirendjén szerepelt „a Budapest 92,9 MHz körzeti vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára 2020. november 4-én közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárás folytatása” című napirend. A lap arra is emlékeztetett: a Médiatanács január közepén függesztette fel a pályáztatást, emiatt a Klubrádió pályázati úton sem tudta visszaszerezni frekvenciáját február 14-ig, amikor a médiaszolgáltatási jogosultsága lejárt. Emiatt a Klubrádió ma már csak interneten hallgatható, amit itt lehet megtenni.

Ám a lap szerint a 92,9 MHz-es frekvenciapályázat újraindításával a Klubrádiónak lehetősége nyílik, hogy visszaszerezhesse volt frekvenciáját, ugyanis a Médiatanács már e heti ülésén megvizsgálhatja, a Klubrádió hiánypótlása megfelelő-e. Ha ez teljesül, akkor következhet az egyedüliként a pályázatban maradó Klubrádió pályázatának tartalmi kiértékelése. Ha a Médiatanács nem talál problémát a pályázatban, akkor a Klubrádióé lehet újra a 92,9 MHz – írta a Média1.

A Klubrádió ügyében kedden Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő is megszólalt, aki szerint „nem állnak a törvények felett egy baloldali propagandarádió működtetői sem”.