Elfogták a férfit, aki SZFE-s maszkja miatt bicskázhatott meg egy nőt Csepelen

Elfogták a férfit, aki SZFE-s maszkja miatt bicskázhatott meg egy nőt Csepelen

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön reggel megkéseltek egy nőt Csepelen, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása után feltűnt SZFE-s maszkot viselt – tudta meg a Blikk.

Az eset a 151-es buszon történt. Információik szerint az elkövető férfi egy vita után vágta meg a maszkot viselő nő arcát, azért, mert utóbbi SZFE-s maszkot viselt. A tettes elmenekült a helyszínről.

A Telex kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette a támadás tényét, ugyanakkor az SZFE-s maszkra nem tért ki. „2021. február 25-én 7 óra 40 perc körül Budapest XXI kerületében, a Szent Imre téren várakozó 151-es buszon szóváltást követően egy férfi – feltehetőleg késsel – megsebezte egy nő arcát. A megsérült utast a mentők kórházba vitték, aki az elsődleges információk alapján könnyű sérülést szenvedett. A feltételezett elkövető a helyszínről elmenekült” – írták. A férfi felkutatására nyomozócsoportot állítottak fel.

Délután jött a hír, hogy a rendőrök hajtóvadászatot indítottak a 151-es buszon történt támadás elkövetője után, és a férfit nyolc órán belül kézre kerítették.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit pár órán belül azonosították, Ó. Bence ellen elfogatóparancsot adtak ki. A 37 éves férfit gyorsan elkapták, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A BRFK Nyomozó Főosztály közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt folytat eljárást – írja a police.hu. 

A támadásról Karácsony Gergely is megemlékezett Facebook-oldalán: Úgy tudja, hogy „valaki késsel akarta levágni egy hölgy arcáról az SZFE-maszkot, közben megsebesítette őt ma reggel a BKK egyik csepeli járatán”.

– Aljas és gyáva tett. (...) Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból – írta bejegyzésében a főpolgármester.