Már Gödöllőn is vízkorlátozást rendeltek el

Már Gödöllőn is vízkorlátozást rendeltek el

A gödöllői Szabadság tér (Fotó: Wiipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) kezdeményezésére – a rendkívül magas hőmérsékletű, csapadék nélküli időjárás miatt jelentkező ellátási problémák megoldásaként – a folyamatos ivóvíz ellátás érdekében hétfőtől visszavonásig első fokú vízkorlátozást rendelt el a gödöllői polgármester – olvasható a város honlapján, a tájékoztatást a 444.hu vette észre.

Mint írják, az elmúlt napokban városukban is 10 000 m3-ről 40 000 m3-re nőtt a felhasznált víz mennyisége. 

A vízkorlátozás időszaka alatt Gödöllő közigazgatási területén az ivóvíz-hálózatról tilos napközben locsolni, tilos a járdák, utak mosása, az automata öntözőberendezések működtetése, az otthoni autómosás és a medencék feltöltése.

Az elmúlt héten bejárta az országos sajtót, sőt, kormányzati szintre is eljutott a solymári vízkrízis híre. Hazánk legnagyobb nagyközségének magasabban fekvő részein múlt hétfő délután kezdődött a közel háromezer embert érintő vízhiány, amelyet csak szombat reggelre sikerült elhárítani. A válság azonban rávilágított arra az áldatlan helyzetre, hogy a rezsicsökkentés és az ágazatot sújtó közműadó miatt a víziközműves szolgáltatóknak nincs pénzük nemhogy fejlesztésre, hanem a meglévő hálózat rekonstrukciójára, az ütemezett csőcserére sem. 

Kedden Veresegyház önkormányzata is arról írt a Facebook-oldalán, hogy a rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel, a megnövekedett vízfogyasztási igények miatt a DMRVminden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. Ettől függetlenül előfordulhat nyomásesés vagy átmeneti vízhiány.