Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor ígérte, de Müller Cecília nem árulta el, hová fordulhatunk az oltási rendszer problémáival

Szerző: | 2021. március 05., 15:31 | Belföld

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány aktuális magyarországi helyzetéről tartott sajtótájékoztatóján a Fejér megyei Nagyvenyim orvosi rendelőjében 2020. november 15-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor pénteki rádiós interjújában elismerte, hogy technikai problémák adódtak a tömeges oltási programban, így a 60 év alatti krónikus betegek, akiket korábban sms-ben értesítettek, mégsem most kapják majd meg a védőoltást. A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor, hogy van egy olyan telefonszám, amelyen bárki jelentkezhet, aki problémát észlel a rendszerben, és ott majd eligazítják. A rádió stúdiójában Orbán Viktor hirtelen nem tudta megmondani a pontos elérhetőséget, de azt ígérte, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos majd elárulja. Ám, ahogy azt a 444 észrevette, az operatív törzs „tájékoztatóján” nem hangzott el semmi ezzel a telefonszámmal kapcsolatban.

HIRDETÉS - AIP

Az eseményen György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője mindenkit megnyugtatott, hogy az oltási program jól halad, ám a hétvégi tömege oltás valóban elmarad. Az érintettektől elnézést kért, de azt ígérte, hogy egy későbbi időpontban biztosan megkapják a vakcinát. Egy szót sem ejtett ugyanakkor a miniszterelnök által említett telefonszámról.

És erre Müller Cecília sem tért ki. A tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy milyen jól halad az oltási terv végrehajtása, amihez külön gratulált a háziorvosoknak, ezen túl azonban ő már ki sem tért a technikai problémára, ami miatt elmarad a tömeges oltás. Vagyis hiába ígérte meg Orbán Viktor, még mindig nem tudjuk, milyen számon lehet panaszt tenni, és segítséget kérni.

Mindeközben a Hvg.hu arról írt, hogy kimentek azok az sms-ek a Vakcinainfótól, melyekben közlik az érintettekkel: tárgytalanok a csütörtökön küldött üzenetek, melyek a hétvégére tervezett tömeges oltásra irányították volna az embereket.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Müller Cecília, Orbán Viktor, tömeges oltás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest