Hatezer felett a fertőzöttek száma és elhunyt 108 beteg

Hatezer felett a fertőzöttek száma és elhunyt 108 beteg

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elõ a második oltáshoz a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. február 26-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 6201 új fertőzöttet regisztráltak és 108, többségében idős, krónikus beteg hunyt el – derült ki a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott kormányzati honlap vasárnap közzétett adataiból. A friss statisztikák szerint az aktív fertőzöttek száma több mint háromezerrel, 114 632 főre emelkedett.

Egy nap alatt több mint kétszázzal, 7445-re emelkedett a kórházban ápolt koronavírusos beteget száma is, közülük a szombatihoz képest huszhéttel többen, 778-an vannak lélegeztetőgépen. A Koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint eddig 466 017 főre nőtt a beazonosított koronavírus fertőzöttek száma, és a betegséggel összefüggésben 15 873-an hunytak el. A gyógyultak száma 335 512 fő.

Az oltásról szólva a kormányzati portál arról tájékoztatott: már 981 401 fő a beoltottak száma, közülük 307 573-an már a második oltást is megkapták. Ezek alapján szombaton 31 904 embert oltottak be, közülük 2693-an kapták meg a második adag vakcinájukat. Az oltásokkal kapcsolatban az elmúlt napokban többen – így Müller Cecília, Szlávik János, Gulyás Gergely és Kovács Zoltán – is megszólaltak, miután az AstraZeneca oltóanyaggal meghirdetett hétvégi tömeg oltás körül adatkezelési problémák jelentkeztek.

A kormányzati portál közben vasárnap is felhívta a figyelmet arra, hogy a drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött. Egyúttal emlékeztetnek a március 8-tól március 22-ig tartó két hétben életbe lépő újabb védelmi intézkedésekre.