Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília: Délutántól le lehet kérdezni, hogy sikerült-e az oltásra regisztrálni

Szerző: | 2021. március 25., 14:06 | Belföld

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én (Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan kerülnek kórházban, ami főként a brit mutánsnak köszönhető – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. „Március végére teret hódított az angol variáns, Magyarországon száz szálakéban ez a típus kering, ez fertőzi meg az embereket” – fogalmazott.

HIRDETÉS - AIP

Hozzátette, vannak olyan mutáns formák, mint az afrikai, a brazil, és a brit variánsok, melyek tulajdonságai megváltoztak és emiatt sokkal fertőzőképesebbek. „Ez azt jelenti, hogy egy fertőzött személy négy másikat tud megfertőzni, ha zárt térben 15 percnél hosszabb időt töltenek együtt” – hangsúlyozta az tisztifőorvos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A pedagógusok oltásáról is beszélt a tiszti főorvos, a részletes terveit már elkezdték kidolgozni. Aki pedagógus és még nem regisztrált, annak regisztrálnia kell ahhoz, hogy megkapja az oltást – mondta.

Hozzátette: hat főnél mutatták ki az afrikai mutánst, hét laboratóriumban azonosítják majd azokat a variánsokat, amelyekről fontos tudni a szakértőknek.

Müller Cecília bejelentette, hogy csütörtök délután elindítják a koronavirus.gov.hu oldalon azt az online felületet, ahol azok, akik regisztráltak oltásra, de még nincsenek beoltva, lekérdezhetik, hogy „a regisztrációjuk, milyen státuszban van”. Ha a TAJ szám és a születési dátum elküldése után az érdeklődő azt a választ kapja, hogy „az ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz” akkor sem kell megijedni, az adatok felvitele ugyanis néhány napot vesz igénybe – mondta.

Ha azonban már több hét telt el a regisztráció óta, akkor valószínű, hogy az illető hibásan rögzítette az adatait, ezért az [email protected]-ra kell e-mailt küldeni és pontosítani az adatokat – tette hozzá. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Müller Cecília


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest