Blikk: súlyosabb büntetést kér az ügyészség Lovasi Andrásra

Blikk: súlyosabb büntetést kér az ügyészség Lovasi Andrásra

Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ügyészség perújítási kérelmet nyújtott be Lovasi András autóbalesetének ügyében – értesült a Blikk. A lap információi szerint a zenésznek most súlyosabb vádakkal kell szembenéznie, mint korábban, hiszen kiderült, a baleset egyik károsultja maradandó sérüléseket szenvedett.

Lovasi 2019 márciusában a terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. A zenész szeretett volna peren kívül megegyezni a sérültekkel, ám erre nem volt lehetősége. Pár nappal az első per előtt a felelősségét elismerő zenész úgy döntött, pontot tesz a kellemetlen ügy végére: eltekint a tárgyalástól, elfogadja a korábban kiszabott büntetést, amely 225 ezer forint pénzbüntetést és 1 évnyi járművezetéstől való eltiltást jelent – elevenítette fel a Blikk az előzményeket.

Ám a lap most megtudta, hogy az ügyészség perújítási kérelmet nyújtott be, ráadásul Lovasinak most súlyosabb vádakkal kell szembenéznie, mint korábban, hiszen kiderült, a baleset egyik károsultja maradandó sérüléseket szenvedett.

– Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendeljen el perújítást, és az ügyet megismételt eljárás lefolytatására küldje meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak – írta megkeresésükre a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya.

Mint a közleményből kiderült, a szakértő által megállapított maradandó fogyatékosság új bizonyíték az ügyben, amely a vádat is módosítja – maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozására –, így elrendelhetik a perújítást.

– Ezt a szakértői megállapítást és a módosított vád szerinti súlyosabb minősítést azonban – eljárási okokból – nem vizsgálhatta a bíróság, mivel a vádlott a tárgyalás tartása iránti kérelmét időközben visszavonta, így a büntetővégzés jogerőre emelkedett – írta a főügyészség sajtóosztálya.

– A kiegészített szakvélemény ezért olyan új bizonyíték, amely megalapozhatja a terhelt terhére irányuló rendkívüli jogorvoslatot, mivel az ügyészség szerint a súlyosabb minősítéshez igazodóan, súlyosabb pénzbüntetés kiszabása indokolt az ügyben – tették hozzá.

A Blikk megkeresett egy ügyvédet, Szilágyi Roland azt mondta, hogy „a súlyosabb minősítés azt jelenti, hogy a büntetés is súlyosabb lehet. A bíró mérlegeli az összeget, amelyet a sértett kiesett bevétele, a gyógyulás időtartama és a bűnügyi költség alapján állapít meg, valamint azt, hogy a büntetéssel az elérni kívánt cél érvényesüljön. Nincs maximalizálva az összeg, akár több millió forint is lehet az ítéletben”.

A Blikk megkereste Lovasi Andrást, aki a Facebook-oldalán reagált: „Ha a Blikk erről értesült, akkor az biztos úgy is van. Az ügyészség eddig is gondoskodott róla, hogy az ügy minden fejleményét előbb tudja a sajtó, mint az ügyvédem és én. A helyzet pedig úgy áll, hogy engem vagy az ügyvédemet e pillanatig nem értesítette senki hivatalosan az állítólagos perújítási kérelemről. Addig is, csak ismételni tudom magam: sajnálom, ami történt, vállalom a következményeket, de kizárólag azokat, amelyeket én okoztam. Egyben szeretettel értesítem, hogy jövő hónap végén tervezem kiadni az új szólólemezem Grand Hotel Halmahera címmel. Akkor is számítok szíves érdeklődésére. Üdvözlettel: Lovasi András”

Címkék: Lovasi András