Bödőcs Tibor is megemlékezett a koronavírusban elhunyt kismamáról

Bödőcs Tibor is megemlékezett a koronavírusban elhunyt kismamáról

Bödőcs Tibor (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt három gyerekem bölcsis nénije, családi barátunk, Zsuzsa „néni”. Róla írtak tegnap az újságok. Meghalt harmincnégy évesen. Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül. Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat! – írta Facebook-oldalán Bödőcs Tibor humorista.  

Mint megírtuk, a szerdai bejelentés szerint elhunyt egy 34 éves, várandós nő. Bödőcs ugyan „bölcsis néniről” ír, de a Telex információi szerint egy budapesti óvónőről van szó, aki a második gyermekét várta, amikor négy hete – még a kismamák tömeges oltása előtt – megfertőződött. Úgy tudják, 30 hetes terhesen az orvosok császármetszést végeztek rajta, és lélegeztetőgépre tették, de az életét már nem tudták megmenteni. Az elhunyt nő barátnője szerint a kisbaba egészséges, súlya már elérte a 2 kg-ot.

Soha nem fogjuk megtudni, hogy ha sokkal több tesztet végeznek, ha alapos kontaktkutatás lett volna, ha máshogy zárunk és máskor, ha az orvosok, az ápolók szabadon elmondhatják, ha a cégek TAO-jukat a kórházaknak is ajánlhatták volna, ha az elmúlt 30 (150? 1000?) évben a minél több embernek legyen elviselhető az élet jegyében politizáltak volna kies hazánk urai… akkor mennyi áldozat lenne, lett volna – írta Bödőcs, Zsuzsára emlékezve.

– Ki válaszolja meg, hogy miért hal meg Magyarországon 10-ből kilenc beteg a lélegeztető gépen? Máshol is ekkora ez az arány? Ha keresünk egy bűnbakot (tobzoska, Soros, Viktor/Feri, „valamilyen alapbetegség”), megold az bármit is? – teszi fel a kérdést a humorista.

Ritka, mikor valaki annyira a helyén van, mint ahogy Ő ott volt: a gyerekek között. Harminc kis Napóleont és Honthy Hannát tartott féken könnyedén, és mosolyogva oldott meg mindent, aminek mi a felébe is beleőszülnénk.  Aki annyi kicsit tanított járni, beszélni, a saját gyerekeit nem láthatja felnőni, nem láthatja őket az első nap az iskolában, nem csapják rá az ajtót kamasz korukban, nem mutathatják be neki az első szerelmüket. Nagyon fog hiányozni és mindig emlékezni fogunk rá! – zárja bejegyzését Bödőcs Tibor.

A TündérPakk Közhasznú Alapítvány gyűjtést szervezett a család számára.