Gyurcsány: Sokszor mondták rólunk, hogy a DK egy szekta

Gyurcsány: Sokszor mondták rólunk, hogy a DK egy szekta

Gyurcsány Ferenc 2021. március 7-i videójában (Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sokszor írták, mondták rólunk, hogy a DK valójában egy szekta. Azt hiszem sérteni akarnak ezzel bennünket. De nem vagyunk sértődősek – erről írt közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök. Hozzátette: végképp nem sértődnek meg valamin, amit azért mondanak, mert nem ismerik, nem értik őket.

– Persze, a DK, és különösen annak aktív magja nagyon összetartó közösség. Nincsenek nyilvános veszekedések, viták, nincs kiszivárogtatás, nincsenek egymást ölő személyi csatározások. Ehelyett összetartozás van. Igen, vigyázunk egymásra. Azt gondoljuk, hogy az a helyes. Több tucat levelező csoportban és online meetingen megy a vita folyamatosan, megállás nélkül, sokszor fárasztóan, de magunk között csináljuk. És ha döntöttünk, akkor az a döntés mindannyiunké – állította a pártelnök. Hangsúlyozta: egyetlen fontos kérdésben sem változott meg az álláspontuk az alapítás óta eltelt tíz évben.

– Ez egy kiszámítható erős párt. Aki ebből csak annyit ért, hogy ez Gyurcsány-párt, az vagy azt hiszi, hogy ezzel bánt bennünket, vagy semmit nem ért belőlünk. De ezzel nem sok dolgunk van. Nem erről akarunk vitatkozni. Hanem hazánkról – tette hozzá.