Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony nyilvánosságra hozta a kormány szerint SMS-hosszúságú fővárosi terveket

Szerző: | 2021. május 25., 21:10 | Belföld

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miniszterelnök jelölt (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nyilvánosságra hozzuk a Fővárosi Önkormányzat javaslatait, hogy ne hazudhasson róluk többet a kormány. Mert már megint a magánérdekeket helyezték a közérdek elé, már megint megrövidítették a magyarokat, már megint érzéketlenek voltak a válság miatt bajba jutott emberekkel és vállalkozásokkal szemben, már megint fontosabb volt az orosz és a kínai gazdasági érdekek kiszolgálása, mint az európai értékválasztás; már megint nem mondanak igazat sem itthon, sem Brüsszelben” – írta Facebookon Karácsony Gergely.

HIRDETÉS - AIP

A főpolgármester feltöltötte a fővárosi terveket is, amire azért van szükség, mert az a vád érte őket, hogy csupán egy SMS hosszúságú anyagot küldtek a kormánynak arról, hogy mire kívánják elkölteni az EU által biztosított Helyreállítási Alapból származó forrásokat.

Mint megírtuk, korábban Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár nyílt levelében többek között azt írta, hogy a főváros javaslataiban a „gyakran sokmilliárdos tételeket főpolgármester úr kollégái egy SMS átlagos hosszúságával próbálták alátámasztani”.  Karácsony nem tudja, hogy a kormánynál milyen hosszú SMS-eket szoktak egymásnak küldözgetni, ezért is tette elérhetővé közösségi oldalán a dokumentumokat.

Úgy látja, utólag megint bebizonyosodott, hogy a kormánynak esze ágában sincs érdemben konzultálni, egyeztetni, sőt, inkább lemondtak 3 ezer milliárd forintról (az uniós helyreállítási források hitelrészéről – a szerk.), csak hogy az önkormányzatokkal ne kelljen tárgyalniuk a felhasználásukról, és ne kelljen elszámolniuk vele.

– A mi terveink egy zöld, élhetőbb, modernebb városról szóltak. Ezzel szemben a kormány betonba és vasba önti a magyarok, köztük a budapestiek pénzét, miközben minden egyes magyar ember zsebéből kivett 350 ezer forintot, amikor lemondott a Helyreállítási Alap nagyon kedvező feltételű támogatásainak nagyobb részéről – zárta posztját az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ágostházy Szabolcs, helyreállítási alap, Karácsony Gergely


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest