Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megalkotta programja alapvetéseit az ellenzéki szövetség

Szerző: | 2021. június 11., 10:18 | Belföld

Ellenzéki képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2021. február 1-jén (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkészült a Fidesszel szemben szövetségre lépő hat párt közös programjának alapdokumentuma – közölték a pártok. A tervezet a közleményük szerint egyben vitaanyag is. Mint írják, a dokumentumhoz mindenki hozzászólhat a kozosalap.hu honlapon június 30-ig. Ezután készül el a végleges dokumentum. Ez lesz az a közös alap, amelyet minden párt minden jelöltje vállal és képvisel majd az előválasztáson – tették hozzá.

HIRDETÉS - AIP

– Mi, magyarok sokfélék vagyunk, sokféle nézőpont szerint látjuk a hazánkat, az előttünk tornyosuló problémákat. Mégis: az ellenzéki együttműködés pártjainak vezetőiként olyan közös programot fogunk alkotni, amely közös nevezője lesz a jövő Magyarországának, és valóban az egész ország érdekét szolgálja majd – fogalmaztak.

A programalkotást a hat párt – a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd – nem akarja siettetni. Azt szeretnék – folytatták –, hogy annak minden mondata olyan legyen, amelyben mindegyikük egyetért; amelyben mindannyiuk szempontjai érvényesülnek.

Azt ugyanakkor deklarálták: a cél közös, „leváltani Orbán Viktor romlott, korrupt, Magyarországot tönkre tevő rendszerét, és létrehozni az új, igazságos, szolidáris, zöld, európai Magyar Köztársaságot. A munka halad és nincs olyan erő, amely ezt megállíthatná” – írták a közleményben.

A programalkotó munka a véleményezés alatt is folyik az együttműködő pártok és szakmai civil szervezetek műhelyeiben. A közös kormányprogram megformálását ősszel ígérik.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki összefogás, kormányprogram


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest