Ötszázezer forintos juttatást ígért Karácsony és Ungár a szociális dolgozóknak

Ötszázezer forintos juttatást ígért Karácsony és Ungár a szociális dolgozóknak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megválasztása esetén egyszeri bérkiegészítést, valamint a humánszféra átfogó bérrendezését ígérte Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje.

– Mára egyértelművé vált, hogy csak kormányváltás után fogják megkapni a szociális dolgozók a kiérdemelt egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést. Ha Karácsony Gergely lesz Magyarország miniszterelnöke, nem csak ezt az adósságot fogjuk rendezni, de a sok éve elmaradt valódi béremelést is meg fogjuk tenni – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője abban a Facebook-videóban, amelyet Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltjével közösen készített.

Ungár Péter állítása szerint az egyszeri bérkiegészítés 40 milliárd forintba kerülne összesen.

Karácsony Gergely a videóban ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén kifizetik a szociális szféra dolgozóinak az egyszeri 500 ezer forintos juttatást, a humánszférában pedig átfogó bérrendezési programot indítanak.