Mészáros Lőrinc 240 ezret utalt Fekete-Győr Andrásnak

Mészáros Lőrinc 240 ezret utalt Fekete-Győr Andrásnak

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

240 ezer forintot utalt át Mészáros Lőrinc a momentumos Fekete-Győr Andrásnak, ezzel megfizette a korábban elveszített polgári per költségét. Az ellenzéki politikus a Facebook oldalán még ki is tette az összeg jóváírásáról érkezett SMS-t.

– Még pár nulla, kedvezményezettnek a magyar emberek, és pénzügyileg rendben is vagyunk Orbán Viktor bűnöző strómanjával – közölte Fekete-Győr András. A strómanozás nyilván nem véletlen, az ország leggazdagabb embere ugyanis éppen azt a pert veszítette el, amelyben nehezményezte, hogy a politikus Orbán Viktor strómanjának nevezte.

A Momentum korábbi elnöke egyúttal jelezte, hogy az összeget az Iványi Gábor által alapított, hajléktalan gyermekeknek fenntartott Wesley János Óvodának ajánlja fel. Ezt azzal is indokolta, hogy „az Orbán-rendszer egyik főbűne a civil hátterű szociális intézmények politikai célú kivéreztetése”. Ezért fontosnak nevezte, hogy „már a választások előtt visszaadjunk Orbánék lopott vagyonából annyit, amennyit csak lehet”.