8 millió forintba kerül az adófizetőknek az Edda koncertje

8 millió forintba kerül az adófizetőknek az Edda koncertje

Patak Attila és Alapi István egy Edda koncerten (Forrás: Boradway / Tyukodi László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere saját támogatási keretéből is támogathat kulturális szereplőket, egyesületeket, művészeket. Az így megítélt összegeket havonta közlik, legutóbb a 2020. januári adatok kerültek fel a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára - vette észre a 24.hu. A portál szerint 8 millió forint közpénzt ítélt meg az P. Management Szolgáltató Kft.-nek az Edda koncertjének megvalósítására.

Pataky Attila zenekara március 7-én a Papp László Sportarénában ünnepli, hogy első albumuk 40 éve jelent meg, ehhez járult hozzá Kásler Miklós egy kis közpénzzel. 2018-ban Balog Zoltán is saját keretéből ítélt meg 6 milliót forint segítséget egy szintén Papp László Sportarénában megtartott koncertre, illetve duplaalbum kiadására - írta a 24.hu.

Kapott támogatást még többek között a Kortárs Kiadó, hogy megjelentesse Kónya Imre ügyvéd (az Antall-kormány idején az MDF frakcióvezetője, majd a Boross-kormány belügyminisztere) Antall József közelről című könyvét. Erre 4 millió forintot szán a Nemzeti Kulturális Alap a miniszteri keretből.

Az Edda támogatása kiugrónak számít a támogatási listán. Ekkora vagy nagyobb összeget csak egész programosorozatok megvalósítására ítéltek meg, például a Nemzeti Összetartozás Éve egyes programjaira 30 millió forintot az Aranykert Kulturális és Művészeti Egyesületnek.

A jelenlegi miniszter, Kásler Miklós elődje, Balog Zoltán korábban többször is támogatta az Edda Művek különböző rendezvényeit. Pataky Attila, a zenekar frontembere több alkalommal is kiállt a Fidesz és a kormány politikája mellett.