A balassagyarmati polgármester a maszkhasználat előírását javasolja

A balassagyarmati polgármester a maszkhasználat előírását javasolja

Csach Gábor (Forrás: Facebook/Balassagyarmat Városháza)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felhívásban kérte Csach Gábor balassagyarmati polgármester a városi kereskedőket és a szolgáltatókat, hogy írják elő a maszkhasználatot az üzleteikben, és a maszk viselésére kérte a vásárlókat, ügyfeleket is– vette észre a 168.hu.

A polgármester közösségi oldalán szerdán megjelent levelében emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának idején az üzletekben 10 négyzetméterenként tartózkodhatott egy személy. Azt kérte, hogy az üzletvezetők törekedjenek arra, hogy e szabálynak megfelelően engedjenek be vásárlókat az üzletükbe. Kérte továbbá a másfél méteres távolságtartás betartását is, illetve az erre figyelmeztető jelzések használatát, illetve a fertőtlenítés és a higiéniai előírások betartását is.

Csach Gábor polgármester beszámolt arról is, hogy bár a Nógrád megyei városban az átoltottság kimagasló, de mint a nyugat-nógrádi térség központja naponta akár 30 ezer, alacsonyabb átoltottságú területről érkező embert szolgál ki.