A CÖF nekiment a tiltakozó SZFE-s diákoknak

A CÖF nekiment a tiltakozó SZFE-s diákoknak

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói 2020. szeptember elsején lezárják az egyetem épületét (Fotó: Magyar Hang/Paszicsnyek János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nekiment a kormánybarát Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tiltakozó diákjainak. A Békemenetet is szervező, korábban állami cégek támogatásával kitömött szervezet kifejezetten a diákokat támadta friss bejegyzésében, amit e-mailben körbe is küldtek a híveknek.

A CÖF azt állítja, számos támogató kérte arra a szervezetet, hogy tegyen valamit az egyetem ügyében. Léptek is, „szellemi honvédőik” pedig birtokvédelmi eljárás elindítását és kártérítési perek elindítását, továbbá egyesek büntetőjogi felelősségre vonását is követelik.

„Aggodalommal figyeljük azt a folyamatot, hogy a pártállam zsebszínészei által felheccelt diákok letérve a jogszerűség útjáról, megbénítják az egyetem működését, ellehetetlenítik a normális oktatást. A tüntetőkkel egyet nem értő diákokat megfélemlítik. Az első évesek bevonása pedig félrevezetésen alapul, hiszen még nem ismerhették meg az SZFE nevelési, oktatási rendszerét. A most mélyen hallgató álcivil jogvédők, akik reggeltől estig az adóforintjainkat féltik, pontosan tudják, hogy a randalírozó tanárok és diákjaik mekkora kárt okoztak és okoznak” – fogalmazott az önmagát civilnek tartó szervezet, ami létrejötte óta a kormány kritikusait támadja, érkezzenek a bírálatok akárhonnan.

A CÖF-CÖKA a közleményében egyúttal felszólította a hatóságokat az „arányos és szükséges intézkedések megtételére.” A támadó hangvételű szöveg szerint az SZFE-sek „hiába gondolják az ellenkezőjét, ők most a történelem sötét oldalán állnak, a kommunista szellemiség továbbélését szolgálják.”